Saaristopurjehdus

Saaristomeri yli 50 000 saarella on ainutlaatuinen maailmassa ! Tule kanssamme kokemaan saaristoa niin kuin kuuluu – hiljaa purjehtimalla ja nautiskelemalla. Hiljaa muttei turhan hitaasti kuitenkaan – meidän First 44.7 purjevene, ”Another Brick”, kuuluu nopeimpiin purjeveneisiin, eli pääsee päivässä näkemään iso osa saaristoa.

Veneeseen kuuluu sekä kippari että emäntä, joten pystytte nauttimaan lomasta, hyvästä kirjasta ja auringosta, tai osallistumaan purjehdustoimiin ihan niin kuin haluatte.

Tarjoamme siis saaristoristeilyä päivä tai iltapurjehduksista viikkon tai vielä pitempien lomaristeilyihin kesäkuusta elokuun loppuun.

Saaristomerellä on paljon satamia ja yleensä purjehditaan satamasta satamaan, välillä poiketen johonkin luonnonsatamaan.

Ahvenanmaa

Saaristomeren länsipuolella on Ahvenenmaa, jonka saaristossa voi helposti viettää koko lomansa. Ahvenanmaan pääkaupunki, Maarianhamina, ei sovi missään nimessä unohtaa.

Maarianhaminan länsisatama

Tukholman saaristo

Kun Ahvenanmaalta purjehtii länteen ahvenanmeren yli, pääsee Tukholman saaristoon. Tukholman saaristo eroaa oleellisesti Suomen saaristosta. Se on paljon suojaisempi, ja siellä suurimmaksi osaksi purjehditaan pelkästään väyliä pitkin. Siellä on myös paljon enemmän rakennuksia, isoja taloja ja linnoituksia.

Vaxholmin linna

Gotlanti, itämeren helmi

Ruotsissa vieraillessa, mikäli aika vain riittää, kannattaa jatkaa etelään, Gotlantiin.

Visby

Kannattaa vierailla Gotlannin keskiaikaisessa pääkaupungissa, jonka vanhin rakennus on liki 1000 vuotta vanha, vaikka alueella onkin ollut asutusta jo 4000 vuotta sitten. Visbyn ulkopuolellakin on paljon nähtävää, Gotlannin Raukkeja pitää ilman muuta nähdä.

Raukki ”Jungfrun”

Kesällähän aurinko laskeutuu vasta hieman ennen keskiyötä, ja on suhteellisen valoisaa läpi yön.

Yöpurjehdus keskellä kesää on ainutlaatuinen kokemus.

Kipparoitu purjehduscharter

Vuokraamme kunnonkokoista (13.5m pitkää) purjevenettä. Veneessä on mukana kippari ja yleensä myös emäntä. Meillä on valmiita päivä- viikonloppu- ja viikkopaketteja, mutta olemme avoinna kaikelaisiin ehdotuksiin. Voimme tarvittaessa etukäteen hankkia muonat ja juomat, jotta teiltä ei menisi turhaa aikaa siihen.

Hinnat:

  • Puoli päivä: 600€
  • Päivä: 1100€
  • Kaksi päivää: 1600€
  • Viikko: 4000

Hintaan kuuluu:
Kippari, emäntä, turvavarusteet ja kumivene
Petivaatteet, pyyhkeet (ei päiväpurjehduksiin)
Ruoanlaitto, tiskaus ja siivous.

Ei kuulu hintaan:
Kuljetus satamaan/satamasta
Ruoka ja juomat veneessä (puolen päivän ja kokopäivän purjehduksissa ruoat kuuluvat hintaan)
Ruoat, juomat ja huvit maissa.

Päivä- ja iltaurjehduksiin otamme korkeintaan 8 vierasta, pidemmillä purjehduksilla korkeintaan 6. Pitemmillä, esim viikon kestävillä purjehtuksilla on väljempää ellei veneessä ole kuutta henkilöä enempää, eli kippari, emäntä ja neljä vierasta.

Heinäkuussa tukikohtamme on Hanko – touko-, kesä- ja elokuussa Espoo. Tarjoamme saaristopurjehdusta teidän mieltymyksenne mukaan, mutta voimme kyllä halutessa ehdottaa valmiita reittisuunnitelmia. Suosittuja kahden päivän/viikonloppukohteita ovat esimerkiksi Espoosta Tallinnaan tai Barösundiin. Kirjoittakaa mielellään toiveita ja suunnitelmia kommenttikenttään.

Sopimusehdot

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *