Another Brick

Another Brick – Beneteau First 44.7, on maailman ehkä parhaan venesuunnittelijan, Bruce Farrin suunnittelema ns. performance cruiser tyyppinen vene. Sitä valittiin vuoden parhaaksi cruiser/raceriksi 2005, mutta on racer nimikkeestä huolimatta hyvin helppo purjehtia, sisältä erittäin tilava ja siinä on mukava asua. Voit lukea mitä mieltä expertit ovat Sailing Worldin ja Canadian Yachtingin artikkeleistä.

Vene on suhteellisen iso, 13.5m pitkä, mutta on kuitenkin ketterä ja ohjattavuus hyvä. Se kuuluu myös saariston nopeimpiin veneisiin eli on siinäkin mielessä hauska.

Another Brick Barösundissa

Purjepintaala on sekin iso, eli vene liikkuu hyvin myös vähätuulisissa olosuhteissa. Tuulen yltyessä pitää kuitenkin reivata ajoissa, mutta se on onneksi nopea ja yksinkertainen toimenpide tässä veneessä.

Another Brick on sisältä tilava, ja pääsee helposti liikkumaan ja ohittamaan toisiaan.

Ruokapöydän ympäri mahtuu helposti 8 henkilöä

Oikealla puolella on L-muotoinen keittiö ja vastapäätä vasemmalla puolella on WC johon saa myös märkiä vaatteita ripustettua. Toinen vessa löytyy keulasta.

Hyteissäkin on hyvin tilaa – kolmessa hytissä on 140cm leveät punkat, ja pöytää saa tarvittaessa muuteltua isoksi kaksoissängyksi.

Vasemmanpuoleinen takahytti

Yhteenvetona First 44.7, Another Brick on siis:

  • iso
  • tilava
  • nopea
  • helppo purjehtia