Skargårdssegling

Upplev skärgårdshavet! Kom och segla med oss i världens mest fantastiska skärgård.
Enbart skärgårdshavet har över 50 000 öar och skär. Lägg därtill finska viken, åbolands skärgård och Stockholms skärgård och du har något helt unikt på jorden.

Utforska skärgården tillsammans med oss på Another Brick, vår First 44.7 segelbåt – en snabb, men rymlig och bekväm båt med skeppare och värdinna, så att du kan fokusera på semestrandet.

Vi erbjuder alltså seglingssemester med skeppare och värdinna i Finska och Svenska skärgården från juni till augusti. Juli månad är det mest trängsel i skärgården, men det finns många hamnar, så med lite planering går det nog bra att hitta hamnplatser. Det finns också många fina naturhamnar att ankra i.

Åland

Väster om skärgårdshavet, mitt mellan Sverige och Finland, hittar man Åland med alla dess holmar. Man kan lätt spendera hela sommarn på att utforska bara Åland och huvudstaden Mariehamn skall man för allt i världen inte missa.

Västra hamnen i Mariehamn

Stockholms skärgård

Seglar man västerut över Ålands hav, kommer man till Stockholms skärgård, som är helt annorlunda. Den går djupt in i landet och är mycket mera skyddad än den finska skärgården. Här finns också magnifika hus och stora fästningar.

Vaxholms slott

Gotland, östersjöns pärla

Om man bara har tid och möjlighet när man väl är i Sverige, så lönar det sig att fortsätta söderut till Gotland.

Visby

Besök Visby, Gotlands medeltida huvudstad, men ta gärna också en tur ut på landsbygden och beskåda de berömda gotländska raukarna.

Rauken ”Jungfrun”

Mitt på sommarn går solen ner först kring midnatt . . .

. . . och även om de flesta söker sig tidigt i hamn, är det en fantastisk upplevelse med en midnattsseglats.

Intresseanmälan

Vi erbjuder segelcharter inklusive skeppare och i allmänhet också värdinna. Vi har paketpriser för dags, weekend och veckoseglingar, men det går också bra med andra format i mån av möjlighet. Vi kan bunkra mat och dryck i förväg enligt överenskommelse, så går det inte dyrbar semestertid till detta.

Priser:
Halv dag: 600€
Hel dag: 1100€
Två dagar: 1600€
En vecka: 4000€

I priserna ingår:
Skeppare, värdinna, säkerhetsutrustning och gummibåt
sängkläder, handdukar (segling med övernattning)
matlagning, disk och städning

Ingår inte:
Transport till och från hamnen
Mat och dryck ombord (på halv och heldagssegling ingår maten i priset)
Mat, dryck och annan verksamhet iland.

På dags och halvdagsbokningar tar vi upp till 8 gäster, på längre seglatser max 6. Vill man ha gott om plats på längre seglatser är det skönast att vara allt som allt 6, dvs 2 besättning och 4 gäster.

Från och med Juli använder vi Hangö som bas, i maj juni och augusti opereran vi från Esbo. Vi kan erbjuda ad hoc cruising i skargården, men också förplanerade rutter om så önskas. Populära tvådagars/weekendseglingar är tex från Esbo till Tallinn eller Barösund. Vänligen skriv i meddelandefältet era tankar och förväntningar.

Bokningsregler

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *