Day 14 – Atlantic West to East
May 30 2020

Vi är nu mitt i högtrycket och har kört för motor hela dagen. Nu mot kvällen har vinden vridit mot väst och lite friskat i, precis som utlovat. Vi väntar ännu på lite mera vind innan vi fortsätter för segel. Förhoppningsvis kan vi sedan segla för babord halsar nästan ända fram till Horta.

Vi siktade det första lastfartyget idag. Några har vi nog sett på AISen, med detta var det första vi skådat med blotta ögat.

Eftersom det emellanåt var platy lugnt och ingen sjögång (skön omväxling) så fick vi en hel del gjort. Vi tog också tillfället i akt och duschade i sittbrunnen mha en solvärmd duschsäck. Mycket skönt, men den lilla vind som fanns plus fartvinden var ganska så isig och trots att solen värmde från en klarblå himmel blev det ganska kallt efter duschen. Vi kan bara konstatera att vi inte är vana vid temperaturer ner mot 20 grader. Imorse vid soluppgången var temperaturen faktiskt nere i 17 grader – hu vad kallt! Vi fick lov att gräva fram ett täcke för att klara inkommande natt, vem vet om det blir ännu kallare.

Det kändes i alla fall skönt med en solig och lugn dag, och som omväxling en båt och matbord som inte lutade. Vi firade med lite Raclette och ett glas vin, medan vi betraktade hundratals små segel – hela den portugisiska flottan som styrde mot sydväst.


34º 34.925n 41º 48.700w
COG 51°
SOG 4.7kn
Vind 300° 6kn
677NM till Horta